De sosiale konsekvensene av kunstig intelligens

De sosiale konsekvensene av kunstig intelligens

Vi er enda ikke helt ferdige med å snakke om kunstig intelligens, i mitt fjerde blogginnlegg skal vi se nærmere på de sosiale konsekvensene ved kunstig intelligens. Som nevnt tidligere, er vi usikre på hva slags innvirkning kunstig intelligens kan ha på oss i fremtiden. Vil den kun gagne oss positivt, eller også negativt? Teknologien er stadig under utvikling og resultatet av dette vet vi ikke. Arne Krokan snakker mye om automatisering, og en konsekvens av dette er at flere mennesker kan miste jobben sin. Et eksempel han viste på dette, var butikken «Amazon Go»

(Bilde: digi.no) Her ser man appen Amazon bruker i sin selvdrevende butikk «Amazon Go».

Dagligvarebutikker kasseløse med kunstig intelligens

Har du dårlig tid, og er redd for å stå fast i kø? Da er Amazon Go absolutt er butikk du burde ønske deg i nærmeste fremtid. I denne butikken trenger du kun en app på telefonen din som heter Amazon go. På denne appen registrerer du deg (om du ikke allerede har en konto på Amazon), legger inn kortdetaljer for så å åpne appen hvor du får opp en personlig QR-kode. Denne QR-koden skanner du ved inngangen, deretter er det bare å starte handelen enten i hånden eller i en av posene som henger ved inngangen. Når du skal ut av butikken er det bare å spasere ut, uten å måtte tenke på å stå i kø eller betaling. Etter noen minutter får du en varsling i appen om at din kvittering er kommet.

Ved hjelp av avanserte sensorsystemer og teknologien «Deep Learning» registreres alle varene automatisk i en virtuell handlevogn. Du kan derfor også legge tilbake varer i hyllene dersom du skulle angre deg. I følge Amazon er det en lignende teknologi som man finner i selvkjørende biler. Det vil derfor være en ganske pålitelig og presis teknologi.

For meg høres denne butikkløsningen ut som en drøm. Vi finner også en mindre avansert teknologi i norsk dagligvarehandel. Denne butikken finner vi på Coop Extra i Bogstadveien, Oslo. I denne butikken har de fortsatt betjening, men uansett om butikken er døgnåpen har dem ikke betjening døgnet rundt. På kveldstid eller midt på natten er butikken ubemannet, og du låser opp butikken via din egen telefon. Du har ikke en app som Amazon go har, men selvbetjente kasser som tar seg av betalingen.

Selv om jeg skriver at det høres ut som en drøm, tror jeg ikke alle dagligvarebutikker vil bli erstattet av kunstig intelligens. Mennesker er avhengig av det sosiale i hverdagen, og for mange er handleturen en veldig viktig sosial sammenkomst. Selv om det høres lettere ut å kommunisere med en datamaskin fremfor et menneske, er det ikke alle som ville vært komfortable med dette (for eksempel eldre). Jeg tror heller flere dagligvarebutikker vil samarbeide med det digitale, og gjøre det enklere i en hverdag med mye stress rundt handling.

(Film: Youtube.com) Her får dere se en introduksjon av Amazon Go.

Kjønnslikestilling og diskriminering

Vi kan være enige om at kunstig intelligens drar med seg gode muligheter både for samfunnet vårt og for enkeltpersoner. Men det drar ikke bare med seg goder, teknologien fører også med seg problemstillinger. Disse kan vi blant annet finne i et kjønns- og likestillingsperspektiv. De smarte løsningene som kunstig intelligens innebærer, har også store utfordringer. Systemer basert på denne teknologien har vist uheldige utfall. Når vi allerede snakker om det amerikanske selskapet Amazon kan vi ta et eksempel der i fra. Dette selskapet viste seg å diskriminere kvinnelige jobbsøkere gjennom et rekrutteringsverktøy basert på kunstig intelligens (Dastin, 2018). Over til et annet firma mange kjenner til, Apple. Apple har lansert et kredittkort som heter «Apple Card», her førte kunstig intelligens til at kvinner fikk tilbud om lavere kredittramme en hva menn fikk (Vigdor, 2019).

I et av de syv punkter for å oppnå pålitelig kunstig intelligens står det;

Mangfold, ikke-diskriminering og rettferdighet: Systemer for kunstig intelligens bør ta hensyn til hele spekteret av menneskelige evner, ferdigheter og behov, samt sikre tilgjengelighet

https://www.digi.no/artikler/eu-har-lansert-etiske-retningslinjer-for-kunstig-intelligens/462838

Det kreves endringer om man vil oppnå og se en forbedring. Dette fordi algoritmene er basert på menneskelige data som samles inn, og mennesker er jo diskriminerende. Kunstig intelligens reproduserer faktisk fordommene vi har. Det er viktig med mangfold, ikke bare med tanke på kjønn, men alle typer mangfold. Jo flere kvinnelige utviklere, jo Støre mulighet for å få frem flere perspektiver.


– Mia

Kilder:
https://www.nettavisen.no/okonomi/amazon-go-denne-butikken-ser-hva-du-gjor-og-trekker-pengene-rett-fra-kortet-ditt/s/12-95-3423848523

http://kjonnsforskning.no/sites/default/files/hva_vet_vi_om_kunstig_intelligens_og_likestilling.pdf

http://kjonnsforskning.no/nb/2020/10/kan-kunstig-intelligens-pavirke-likestillingen

https://www.digi.no/artikler/eu-har-lansert-etiske-retningslinjer-for-kunstig-intelligens/462838

2 kommentarer til «De sosiale konsekvensene av kunstig intelligens»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *