Sirkulær økonomi og Tise

Sirkulær økonomi og Tise

I dette blogginnlegget skal det handle om sirkulære forretningsmodeller og hvordan Tise bruker denne. Sirkulære forretningsmodeller knyttes opp mot FN´s bærekraftsmål da sirkulære forretningsmodeller er viktige for å nå de 17 målene.

Men hva betyr egentlig sirkulær?

Begrepet sirkulær økonomi handler for det meste om gjenvinning og gjenbruk av et produkt. Med sirkulær økonomi er hensikten å integrere verdikjeder på en måte så alt av ressurser blir brukt til sitt maksimale og ytterste. Produktet blir fulgt opp av gjenvinning, gjenbygge, bruker ressursene på nytt og minsker kostnader for bedriften. Sirkulær økonomi er rett og slett et godt alternativ til en mer bærekraftig økonomisk form.

Norsk Gjenvinning Group: Workshop om sirkulær økonomi: Har du forslag til  fremtidens ressursbruk?
Bilde hentet fra her

Sirkulær økonomi

Man benytter seg av prinsippene i den sirkulære økonomien for å skape en sirkulær forretningsmodell. Deretter kombinerer man de med bedriftens valgte forretningsmodell. En sirkulær forretningsmodell skaper ny verdi for kunden, inntektskilder og med dette uten hjelp av nye ressurser, kun gjenbrukte.

Forretningsmodell Tise:

Tise har en utradisjonell forretningsmodell sammenlignet med sine sterke konkurrenter, de fokuserer mye på miljø og bærerkraft. Tise har klart å holde bruksverdien av de forskjellige ressursene høy som over hodet mulig. Tise har klart å få dette inn i både deres forretningsmodell og inn i sine ansattes forbrukervaner.

– Mia

Kilder:

https://tise.com

https://baerekraft.ungdomsbedrift.no/tise

https://www.miljodirektoratet.no/ansvarsomrader/avfall/sirkular-okonomi/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *