Hvordan vurdere en nettbutikk – Hoyer.no

Hvordan vurdere en nettbutikk – Hoyer.no

I denne innlegget skal jeg vurdere nettbutikken til Høyer, altså Hoyer.no. Dette er en butikk som fungerer både som en nettbutikk og en fysisk butikk i mange byer rundt om i Norge. Høyer er en butikk jeg har svært godt kjennskap til, da jeg selv jobber som butikkmedarbeider på Høyer Storo Storsenter i Oslo. Kjeden fokuserer på mote og trender, dette er noe jeg er svært interessert i og bruker mye av fritiden min på.

Om Høyer

Hos Høyer handler det om shoppingopplevelsen. I over 15 år har Høyer vært et motemekka for kvalitetsbevisste og moteinteresserte nordmenn. Ørnulf Høyer startet Høyer i 2004 med den første butikken på Sjølyst, og i dag finner du Høyer fra Kristiansand i sør til Bodø i nord. Alle butikkene er unike, og målet er at de skal være et sted du blir bergtatt, langt utover selve shoppingen. Butikkene tilbyr norske og internasjonale high end – og luksusmerker i høy kvalitet. I tillegg til vårt ønske om alltid å ha et fantastisk utvalg av de beste merkavarene, er vi levende opptatt av å øke interessen og kunnskapen rundt feltet vi elsker: mote og livsstil. Hos Høyer treffer du ansatte som med interesse og kunnskap gir deg veiledning og hjelp. Det du finner i våre butikker og på hoyer.no er nøye utvalgt av våre dyktige innkjøpere som sørger for at våre butikker til enhver tid er oppdatert: Vi ønsker  alltid å gi våre kunder en helt spesiell WOW-følelse.

https://hoyer.no/om-hoyer/
  1. Førsteinntrykk

Man danner seg ofte et førsteinntrykk, det gjelder mennesker og det gjelder når vi besøker en nettbutikk. Førsteinntrykket på nettsiden har mye å si for kunden. Ser nettbutikken ut som den ikke er til å stole på vil kunden mest sannsynlig forlate nettsiden. For å avgjøre om førsteinntrykket er godt kan man sjekke om kunden kan svare på disse tre spørsmålene i løpet av 5 sekunder (Inevo).

Har jeg kommet til riktig sted? Hva er det jeg kan gjøre her? Hvorfor skal jeg gjøre det her?

Høyer gir et godt førsteinntrykk ved en stilren og pen forside. Logoen kommer godt frem i topp av forside og man skjønner at man er på riktig sted. Ved å ta et rakst øyekast på forsiden kan man se at jeg kan handle trendy mote og interiør. De fremmer vårens nyheter og de aller mest «populære» brands. Hovedmenyen er først kategorien «dame» og «herre» ut i fra hvilken avdeling du ønsker å handle fra. Deretter popper Nyheter, Klær, Interiør, Tilbehør, Vesker, Sko, Merker og Salg opp. I tillegg til en enkel og oversiktlig meny, finnes det et søkefelt hvor du kan søke opp det du måtte lete etter. Høyer klarer å eksponere de nye kolleksjonene bra og viser at de holder sitt ord om å ha et fantastisk utvalg.

På høyre side av forsiden kan du kjøpe gavekort eller bestille «Personelig shopping» noe som virker veldig luksuriøst og som er et godt tiltak nå under corona. Nederst på siden finner man informasjon om Kunderservice, hva Høyer sin visjon er og Høyer sin nyetablerte blogg.

Terningskast: 5

2. Synlighet

Synlighet går ut på at nettbutikken er lett å finne. Ved et organisk søk via google, på f.eks. «genser» kommer dette resultatet opp. Her kan man ikke se Høyer, men mange andre nettsider som google annonserer for. Dette er ikke så bra, da Høyer mister sine eventuelle kunder. Her syntes jeg Høyer burde forbedre seg, ved å kunne dukke opp under søk.

Skjermdump fra Google.no.

Ved å nå en spesiell målgruppe, er det viktig å være synlig på de kanalene målgruppen allerede er på. Høyer er svært aktive på både Instagram og Facebook, og burde derfor vite at eventuelle kunder også søker på google.

Terningkast: 2

3. Brukervennlighet

Om nettsiden ikke er brukervennlig, vil eventuelle kunder forlate nettbutikken. Sånn er det også med fysiske butikker, er butikken rotete og uoversiktlig får man lyst til å forlate butikken. I menyen kan man velge mellom flere kategorier og underkategorier. Det er lett å finne produkter man leter etter ved søkefunksjonen. Man kan både legge ved filter som «merke» og «farge», dette gjør det enda lettere å finne det man leter etter. Nettsiden er responsiv dvs at den tilpasser seg etter type skjerm, den fungerer altså godt både på pc og telefon.

Terningkast: 5

4. Kjøpsprosess

Er kjøpsprosessen bra, vil det sannsynligvis bli enklere å selge mer (inevo). I bunnen av forsiden kan du se hvilke betalingsalternativer Høyer tilbyr, noe som gir enn trygghetsfølelse (inevo). Ved utsjekk kan du selv velge om du vil logge inn på en eksisterende bruker, eller fortsette som «gjest». Du kan velge mellom Postnord eller HeltHjem som som leveringsmåter. Ved betaling kan du betale med Klarna eller VISA. Eneste jeg savner er den raske løsningen Vipps.

Terningskast: 4

5. Hastighet/Teknologi

Hvor lang tid det tar for en nettside å laste, kan ha mye å si for den eventuelle kunden. På Google PageSpeed Insights kan man se at Høyer scorer 48/100 på mobil og 93/100 på PC. Selv om de har gjort en bra jobb på PC, har de fortsatt en liten vei å gå når det kommer til mobil. Jeg personlig, har ikke merket noe forskjell ved mobil eller PC.

Terningkast: 4

6. Kundetilfredshet

Det er ingen steder man kan lese om kunders erfaringer ved nettstedet. På trustpilot legges det merke til at Hoyer.no får 3/5 mulige stjerner. Det er to anmeldelser av nettbutikken, hvor begge har vurdert den som «dårlig». Her må Høyer finne ut hva de har gjort galt eller hva som må forbedres.

Terningkast: 1

7. Trygghet

Trygghet er viktig for den eventuelle kunde. At kunden vet hvordan en vare kan returneres og at dette er enkelt å finne frem til, betrygger en veldig. På Hoyer.no kommer det godt frem, da dette er et eget valg under menyen «kundeservice». De legger også godt til rette for betalingsmuligheter, noe som også gir en trygghetsfølelse.

8.Kundekommunikasjon

Høyer.no deler nesten daglig bilder på både Instagram og Facebook. Det er kanskje litt lite engasjement, så der skulle de nok forbedret seg litt. Noe jeg stusser over, er at de har en chatboot men denne er stengt. Dette er dumt, da denne kunne vært til stort hjelp.

Terningkast: 2

9. Priser og utmerkelser

Om man har vunnet priser, kan dette vært lurt å referere til. Jeg kan ikke finne noen priser eller utmerkelser på siden.

Terningskast: 1

10. Konsept og strategi

Jeg syntes Hoyer.no har et fint konsept og en god strategi som passer deres visjon. Dette er å tilby et bredt utvalg av trendy klær, sko og tilbehør.

Terningkast: 5

Konklusjon

Jeg syntes Hoyer.no leverer en bra nettbutikk med god kvalitet ganske jevnt over. Det eneste de burde forbedre seg på er kundetilfredshet og synlighet. Med dette hadde de nådd ut til flere og de hadde fått flere fornøyde kunder.

Kilder:

https://hoyer.no

https://hoyer.no/om-hoyer/

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=www.hoyer.no&tab=desktop

https://no.trustpilot.com/review/hoyer.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *