7 INNSIKT I IFLUENCER-MARKEDSFØRING

7 INNSIKT I IFLUENCER-MARKEDSFØRING

Det var en invitasjon.

Skrevet med en stavefeil eller to og fra noen jeg ikke kjente. Jeg nærmet meg å ignorere det.

«Jeg tror du gjør en god jobb med bloggen din og håper at du kan dele det med bedrifter her i New Zealand …. Har du noen informasjon om kostnadene dine?»

Kunsten å lage og publisere på nettet avslørte løftet.

Jeg hadde opprettet og delt innhold i 2 år. Mitt Twitter-publikum satt på 20 000, og vi var på oppdrag for å dele kraften til sosiale medier til verden. Ett blogginnlegg og en tweet om gangen.

Digitalt globalt innhold definerte oppdagelsen av et personlig merke. Det var en åpenbaring.

guide til influencer markedsføring
Gratis nedlasting

The Ultimate Guide to Influencer Marketing for Business

LAST NED NÅ
Men det er mye mer enn innhold

Men det var en samtale over et glass rødvin som jeg ikke vil glemme.

Det var i Italia. Jeg hadde reist et spørsmål om hvorfor jeg ble invitert til å snakke i et land mer enn 12 000 km unna hjembyen min. Det hadde ikke blitt arrangert via et talebyrå, en venn eller en virksomhetshenvisning. Så hvorfor? Svaret var enkelt og minneverdig.

«Vi så deg overalt»

Den gjennomgripende strategien for innholdsmarkedsføring som vi hadde jobbet med og laget over tid, virket.

Jeg kom over den årlige Edelman Trust Barometer-rapporten som støttet middagsinnsikten. Hvis innholdet eller merkevaren din blir sett en gang, er troverdigheten og tillitsnivået ditt 6%. Hvis det blir lagt merke til 3-5 ganger, går det til 60%.

Edelman influencer marketing

Å være allestedsnærværende online er avgjørende for å bygge merkevaretillit. Så det var ikke bare innholdet som øker merkevarebevisstheten. Det var mye mer.

Global merkevarebevissthet drevet av distribusjon på sosialt, skaper også krusninger i dataromets tidsunivers.

Data definerer merkevaren din

Så innhold er ikke den eneste faktoren.

Sikting og tabulering av innhold med tweets, delinger, trafikk og til og med søkemotormyndighet er i blandingen.

Maskiner leter nå etter deg. Blir du lagt merke til? Flytter du nålen?

Nå måler og vurderer teknologien støyen på nettet. Dette har ført «Influencer» inn i markedsføringsmiksen, og det er nå lenger en kjepphest, men en «breakout trend» ifølge dataene avslørt i Google Trends.

Influencer marketing er ikke nytt

Massemedier har tappet inn i stjernene og personlighetene til sport, populærkultur og filmer i flere tiår. Det er grunnen til at Nike signerte Tiger Woods og Basketball-stjerner som LeBron James som er kjent over hele verden

Minecraft har brukt YouTube-påvirkere for å selge spillet i årevis. Den årlige konferansen handler også om å trene lidenskapelige brukere til å lage innhold på YouTube. Dette har ført til økningen av Minecraft-påvirkere med titalls millioner YouTube-visninger og abonnenter.

Influencer markedsføring

Kilde: Technobuffalo.com

Så konseptet er ikke nytt. Det er bare mediet, og årsakene til motivasjonen har blitt bedre.

1. Påvirkere er ikke lenger bare på YouTube

De er på Twitter, Instagram og til og med Snapchat.

Et nylig innlegg på Buffer illustrerte kraften til Instagram-påvirkere til å selge mote. 50 Instagram-influencers ble brukt til å vise frem en kjole fra motemerket Lord og Taylor.

Den ble utsolgt neste helg!

Instagram-påvirkere

2. Fremveksten av influencer-teknologi

For å holde det enkelt er det nyttig å dele teknologien i to kategorier. Plattformer og verktøy.

Vi kan skille mellom Influencer-verktøy og plattformer på denne måten:

Influencer-verktøy kan brukes til å finne påvirkere rundt innhold og sosiale nettverk og media. Influencer-plattformer er der du kan registrere deg for å koble merkevarer med influencers og administrere prosessen. Men de kombineres noen ganger.

Plattformer

Her er 3 veldig forskjellige influencerplattformer som er verdt å sjekke ut.

IZEA
Stamme
Influencers Club
Influencer markedsføring

For anmeldelser, oversikter og til og med noen Instagram-bare influencer-plattformer her er noen flere ressurser som er verdt å sjekke ut.

De mest populære markedsføringsplattformene for influencer anmeldt

De 13 beste markedsføringsplattformene for Instagram

5 Influencer Marketing Platforms du trenger å vite

Verktøy

Influencer-verktøy er forskningsmaskiner for å gjøre leksene. De kan hjelpe deg med å identifisere hvem som er forfatteren, bloggene og påvirkerne som skaper mest liv rundt temaene dine.

Tre verktøy som er verdt å sjekke ut er:

BuzzSumo
Traackr
Followerwonk
For en mer fullstendig liste kan du sjekke ut Lee Oddens innlegg «9 verktøy for å oppdage påvirkere i din bransje»

3. Tradisjonell digital annonsering er mindre effektiv

Annonseblokkeringsteknologi og den stadig skiftende atferden til databrukeren blir nå et reelt problem. Bannerblindhet til det tradisjonelle digitale nettsidebanneret er et faktum. Dataene avslører også at bare 2,8% av nettleserne mener at annonser er relevante.

Her er noen fakta avslørt i et Hubspot-innlegg som viser omfanget av disse endringene.

Annonseblokkering økte med 41% globalt de siste 12 månedene

rce: PageFair)
Det er nå 198 millioner aktive annonseblokkere over hele verden. (Kilde: PageFair)
En studie fra 2013 avslørte at 28% av respondentene innrømmet å ha skjult sine aktiviteter for annonsører – andre bare for kriminelle. (Kilde: Pew Research Center)
Dette fører til at innfødt reklame, sponset innhold og influensermarkedsføring blir noen av de mest effektive måtene å engasjere seg med målgruppen din.

4. Du må nå betale dem

Det er forskjellige meninger om dette. Men en influencer og en online tankeleder har tjent retten til å bli belønnet. De har lagt tid og krefter på å utvikle kompetanse, rekkevidde og lagt mange år med ubarmhjertig innsats.

Bare fordi mediet har endret seg, betyr ikke det gratis. Men nettet har skapt en gratis kultur.

Nike og andre merker betaler store penger for massemedieinnflytelse fordi de vet at det fungerer. Nisepåvirkere som er på Instagram, YouTube, Snapchat og Twitter kan være veldig effektive når det gjelder å bygge merkevarens engasjement og tillit hos målgruppen.

Oppgangen til influencer-plattformene som forbinder influencere og merker, endrer spillet. Bruken av mobilappene som brukes av Tribe-plattformen gjør det enkelt og enkelt å bringe influencere og talentagenter sammen.

Stammeinfluencer markedsføringsapp

5. Påvirkere er ikke bare journalister

Journalister var en av de første medieportvaktene. Mange PR-selskaper, digitale byråer og merkevarer behandler fremdeles influencers som en journalist.

Det er stor forskjell.

En journalist får betalt av media for å skrive om hendelser som skjer i byen din eller rundt om i verden. De er på lønningslisten. De får betalt en timesats eller er kontrakt for å delta på et arrangement. Kanskje til og med betalt av ordet.

Påvirkere får ikke lønn.

De tjener bare penger på bloggen sin, produkter de selger og andre flere inntektsstrømmer. Det er på tide å slutte å ta dem for gitt eller bare kaste freebies og kuler på dem.

6. Det handler om nisjeinnflytelse

Kim Kardashian er populær for popularitets skyld.

Hva er hennes ekspertise? Å være populær. Hva tilbyr hun? Store massemedier og sosial rekkevidde. Det er synlig og åpenbart

Men nå kan big data-maskiner finne venene av gull i mindre, men globale nisjer som tidligere var skjult.

I denne kunnskapsøkonomien blir de sett på som fageksperter. De har vanligvis høyere engasjement med publikum, ettersom de handler mer om utdannelse enn bare underholdning. Ofte har de ikke et publikum på sosiale nettverk på millioner, men har fortsatt innflytelse i stammen.

De finnes også på Twitter.

Twitter influencer marketing

Infografisk kilde: Twitter

For å hjelpe til med å skalere nisjeinnflytelse, må du koordinere med flere av disse for å skape den effekten du måtte lete etter.

Kerry Jones i et innlegg på Marketing Land har dette å si om denne tilnærmingen «Koordinering … .. slik at influencers spre innholdet eller meldingen din innen samme tidsramme for å øke populariteten til popularitet» er nøkkelen.

7. Influencer marketing trenger mål

Tidligere var den stumpe rollen og hovedmålet til massemedieinfluencer «bevissthet». Dette målet sitter på toppen av trakten.

Men i en artikkel på Social Media Today trekker Kirsty Sharman frem det hun tror det de fleste bedrifter leter etter fra influencer marketing.

«Få andre til å snakke om merkevaren din»

Infuencer markedsføringsmål
Hvorfor?

Fordi hun sier at det skaper tre typer innflytelse. «Liking, autoritet og sosial bevis» som oppført i Robert Cialdinis bok «Influence: The Psychology of Influence and Persuasion».

For små og mellomstore bedrifter vil de også ha noe mer målbart.

Trafikk, kundeemner og salg.

Hva med deg?

Influencer markedsføringsområdet utvikler seg raskt, og nye verktøy og teknologier blir utviklet for å møte den eksplosive etterspørselen.

Bruker du influencers for å øke markedsføringen? Hvordan bruker du dem? Fungerer det?

Ser frem til din tilbakemelding og innsikt i kommentarene nedenfor.

De mest populære verktøyene for markedsføring av influencer (mai 2021)

1SEMrush – Markedsføringsverktøy

2AgoraPulse – Administrer sosiale medier

3Fiverr – Få kontakt med topp frilansere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.