Veien til Bloomshi.com! – Refleksjonsnotat

Veien til Bloomshi.com! – Refleksjonsnotat

Snart er nest siste modul i emnet digital markedsføring ferdig, og vi har hatt som oppgave å lage en nettbutikk med selvvalgt innhold. Det har vært en veldig lærerik og morsom reise, da dette er helt nytt for oss alle og det var mye man måtte sette seg inn i. Veldig mye mer en det jeg trodde, og det var nok ikke så enkelt som først antatt. Min eksamensgruppe og jeg har skrevet en eksamen sammen tidligere, og det fungerte veldig bra denne gangen også.


Valg av konsept

Ved valg av konsept brukte vi en del tid på å videreutvikle ideen vår. Vi hadde lyst til å selge noe som var i vinden, noe anvendelig og noe som skulle skille seg ut fra eventuelle konkurrenter. Vi ønsket å lage en oversiktlig nettside som var enkel å navigere seg rundt på. Målgruppen vi satt var jenter mellom alderen fra 20-25 år, dette fordi vi selv er i denne målgruppen og vi er derfor innforstått med denne målgruppens kanalvalg og kommunikasjon. Bloomshi.com ble da realisert.

Logo til Bloomshi.Oslo

Vi hadde lyst til å selge produkter som vi selv bruker mye av i hverdagen vår. Vi er alle tre opptatte av trender, og følge moten. Vi brukte derfor god tid på å finne ut av hva vi ønsket å selge, vi landet på hårklyper og totebags.

Vi valgte en stilren og moderne stil av nettbutikken. Dette valgte vi egentlig på bakgrunn av at det er hvordan vi liker en nettsiden, og at det ikke skal se «for mye» ut. Blir det for mye på en nettside, vil det fort bli rotete og uoversiktlig. Vi valgte å sette produktene i fokus, så det kommer godt frem hva vil selger. Fargene vi har brukt på nettbutikken, matcher også med resten av bildene vi har tatt. Dette gjør så det blir en god flyt gjennom hele opplevelsen.

Konkurransebildet

Vi så fort at det var flere som hadde samme tanker og ideer som oss. Som sagt så viste vi at hårklyper og totebags er populært, så vi valgte å designe vår egen logo og få uniprint.no til å trykke denne logoen på totebaggen. Den ble derfor noe annerledes en konkurrentene våre. Hårklypene er i den stilen vi liker, og som vi vet venninnene våre liker. Akkurat nå er denne typen hårklyper veldig populær blant mange jenter, og det var flere nettbutikker som selger lignende klyper. Dette kom vi dessverre ikke unna, men vi prøvde derfor ta fine bilder og få produktene våre interessante.

Bilder hentet fra Bloomshi.com

Målsetting

Vi ble videre kjent med objectives og key results (OKR), dette fant vi ut var en mer effektiv måte å gjennomføre ideer på. Vi har møttes mange ganger i uken for å planlegge, snakke sammen og finjustere på både OKR og nettbutikken. Vi startet først med å sette oss 3 key results, noe som var en passe mengde mål for oss. Det var viktig for oss å ikke sette opp for mange mål, da dette fort kan bli for mye å ta stilling til og lite gjennomførbart. En av oss tre ha vært den som har hatt hovedansvar og loggført målene inn i Basecamp, hun har vært flink til å holde oss oppdatert med dette og gitt oss god informasjon.

Objective: Lansere en vellykket og velfungerende nettbutikk.

KR1: Vårt langsiktig mål er å få 150 følgere på Instagram (4/10)
KR2: Få 200 besøk på nettsiden innen siste eksamensdato (5/10)
KR3: Selge 10 produkter innen eksamensdato (8/10)


Gjennomføring av nettbutikk i Shopify

Siden bedriften er såpass liten valgte vi å stå for logistikk, kundeservice og markedsføring selv. Lageret vårt er ganske lite, så en egen rolle for logistikk har ikke vært et behov. Kundeservice har også vært en rolle vi har tatt på oss selv, her har vi skrevet telefon nummer og e-post på nettsiden så det er enkelt å kontakte oss. Kunderserice har nok vært det vi har lagt mest vekt på, da vi selv vet hvor viktig dette er da vi er gode nettshoppere og elsker god kundeservice. Vi valgte å markedsføre oss via Instagram, e-post og LinkedIn da dette er kanalene vi har funnet ut vår målgruppe er mest aktive på. Vi tok fine bilder av hårklypene og totebagene, som gjorde de mer attraktive en de opprinnelige produktbildene.

Vi leverer også varene selv, ved å pakke dem og sende med posten. Frakt er inkludert i prisen, men om de skal returnere varene må de selv betale denne frakten noe vi syntes burde være greit da vi ikke tjener store summer på denne bedriften.

Markedsføring

Når det kom til markedsføring valgte vi å benytte oss av Instagram, Epostmarkedsføring og LinkedIn. Dette var enkle og rimelige løsninger som ikke har kostet oss noe. Ved å markedsføre på Instagram la vi ut bildene vi selv hadde tatt og delte de selv på våre private Instagram da de fleste av våre følgere er i denne målgruppen. Vi skrev ikke at dette var en eksamensoppgave, da det skaper mer nysgjerrighet ved å ikke gjøre det. Vi fikk en del besøk av denne metoden og klarte derfor målet vårt på 200 besøkende på nettsiden. Med e-postmarkedsføring sendte vi ut nyhetsbrev som de med abonnement fikk tilsendt ca en gang i uken etter lansering, på denne måten fikk vi delt ut budskapet med rabattkode og de nye fine bildene våre. På LinkedIn la vi ut en lenke til bloggen så tidligere kollegaer, nåværende kollegaer, medstudenter og forelesere fikk med seg lanseringen av nettbuttikken vår. Dette var også med på å trekke besøkende.

Utfordringer

Noen utfordringer har vi såklart møtt på, dette er vanskelig å komme seg unna når det er første gang for noe. Handlenettet ble f.eks ikke ferdig i tide, og det ble noe trøbbel med fotografering og design av nettbutikken. Når vi skulle sende ut nyhetsbrev ble dette også et lite problem, problemet var at vi ikke klarte å sende det ut til abonnentene. Vi brukte litt ekstra tid på det, og til slutt løste det seg. En annen utfordring har også vært hvilke tider vi skal møttes. En av tre jobber 100% ved siden av, så vi har brukt ekstremt mange kvelder på oppgaven. Dette prøvde vi å gjøre noe koselig ut av, og hadde det egentlig ganske gøy på kveldene.

Konklusjon

Alt i alt har dette vært en fin oppgave med et godt samarbeid. Gruppa har hatt gode rutiner, dynamikken har vært god og jeg har vært veldig fornøyd med alle sin innsats. Oppgaven har blitt løst på en god måte, og jeg syntes nettbutikken vi lanserte ble veldig fin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *