Hvorfor er Google Analytics en fordel å bruke?

Hvorfor er Google Analytics en fordel å bruke?

Eksamen er levert i e-varehandel og nettbutikken er fortsatt oppe å går, gøy! Det begynner å nærme seg slutten av emnet Digital Markedsføring, men før vi runder helt av er det en siste modul vi skal innom. Denne 4 modulen heter digital markedsføring og tar for seg temaer som digitale verktøy, forskjellige plattformer i sosiale medier, ads og hvordan disse forskjellige skal utføres i praksis. Dette blogginnlegget skal handle om Google Analytics, og hvorfor dette er en fordel å bruke som analyseverktøy.

Google Analytics, hva er det?

Google Analytics er et målings verktøy som sporer og rapporterer trafikk på hjemmesiden din. Slagordet til verktøyet, ”Turning data insights into action” (Gjør innsikt til handling), er hovedmålet for videre arbeid. Siden starten i 2005 har det skjedd en rekke spennende ting med systemet. Det har blitt utviklet egenskaper som flere Oversiktspaneler (dashboards), flere rapportmuligheter, sporing på tvers av plattformer, fleksibel sporingskode som kan innhentes fra enhver enhet og introduksjon av tilpassede dimensjoner og tilpassede beregninger.

https://www.idium.no/b/hvorfor-bruke-google-analytics

Google Analytics er rett og slett et verktøy som er med å gjøre deg som nettsidedriver enda mer bevisst på hva forbrukerne dine gjør inne på nettsiden. Ved å bli mer bevisst på dette, kan man utarbeide en bedre løsning når det kommer til for eksempel beslutningsprosessen for kundene dine.

Hvordan kommer man i gang med Google Analytics?

Det første man blir nødt til å gjøre, er å opprette en bruker her. Det kan være lurt å plotte inn hvilket område man befinner seg i, samt legge inn en sporingskode på hvilken nettside du ønsker å analysere. Nå kan du begynne å analysere datatrafikken som ankommer nettsiden. Nå er også målet å bli mer bevisst på hva som trenger å forbedres eller optimalisere nettsiden for å trekke enda flere forbrukere.

Er det virkelig en fordel å bruke Google Analytics?

Om du er interessert i å markedsføre deg på best mulig måte og få en god del trafikk på nettsiden, så ja! Dette er et bra verktøy. For at du skal lykkes med en god nettside vil Google Analytics mota inforsmasjon som er viktig for markedsføringen.

Om du for eksmepel gjør som oss, og selger forskjellige produkter på nettsiden din kan du alltid se hva kunden gjør frem til dem legger produktet i handlekurven, og til hva som skjer før de faktisk gjennomfører et kjøp eller ikke. Med Google Analytics viser deg også hvor kundene geografisk kommer fra, hva slags kjønn og alder. Dette er med på å hjelpe deg i den form med valg av markedskanal.

Hva er min erfaring med Google Analytics?

Google Analytics var et verktøy jeg ikke hadde noe kjennskap til før jeg startet denne bloggen. I starten av semestret fikk vi i oppgave i å knytte dette verktøyet opp i mot bloggen, og dette har vist seg å være smart. Jeg har fått se hvor trafikken kommer fra, og hvilke innlegg som er mest populære. Jeg har fått vite om de fleste visningene kommer fra pc eller smartelefon. Jeg gleder meg til fortsettelsen, og håper jeg lærer mye mer!

Skjermdump av Google Analytics fra min blogg. Her kan man faktisk se jeg har hatt noen lesere fra Kina.

Kilder:

https://www.idium.no/b/hvorfor-bruke-google-analytics

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *