Dette er de sosiale mediene din bedrift burde satse på i 2021

Dette er de sosiale mediene din bedrift burde satse på i 2021

Det finnes utrolig mange forskjellige digitale kanaler man kan markedsføre seg på. I dette innlegget skal jeg gå nærmere inn på hvilke kanaler en bedrift burde satse på i 2021. For å øke synligheten, er det viktig å finne ut av hvilke kanaler din målgruppe hører til, for så å benytte seg av disse. Markedsføringen blir da mer effektiv. Dette innlegget vil legge vekt på hvilke kanaler som er mest i vinden, og som jeg tror kommer til å vokse videre.

Sosiale og digitale medier vokser enormt, og det ser ikke ut som det vil ta noen ande. Instagram, SnapChat, TikTok, YouTube og Facebook er sosiale medier som blir svært mye brukt hele verden rundt. Dette er kanaler som befolkningen i dag bruker til daglig, og ved å markedsføre seg ved disse kan man nå ut til en hel del flere.

En liten gjennomgang av de ulike plattformene.

Instagram

Instagram er en gratis foto-delingstjeneste og sosialt nettverk som ble lansert den 6. oktober 2010. Tjenesten gjør det mulig for brukere å ta et bilde, legge til enkle effekter, og deretter dele det med andre Instagram-brukere som er koblet til på det sosiale nettverket (wikipedia.com).

Instagram er altså en app hvor du kan dele bilder og videoer til bekjente og ukjente. Dette kan velges ut i fra om du ønsker en privat konto eller en offentlig konto. Om du er en bedrift lønner det seg så klart å ha en offentlig konto, da det gjør det lettere for andre å se bildene som blir lagt ut. Det er også mulig å velge bedrifts konto, her kan man da følge med på «publikumet» og se hvilke innlegg som blir best likt og på hvilke tidspunkt det er lurest å legge ut en post.

Om du har en bedrift som er vesentlig ny, kan det være vanskelig å få nye følgere. Det er derfor svært viktig å være mye «på». Med mye «på» mener jeg å legge ut regelmessig bilder, og noe som kalles «storyes». Det er også viktig å følge lignende aktører og like deres bilder og vise interesse innenfor samme fagfelt.

Instagram on the App Store
Bildet hentet fra her

Facebook

Facebook er stort, veldig stort. Det er faktisk den mest bruke plattformer i hele verden.  I Norge har over 3,5 millioner personer Facebook i Norge, og av disse er det 69% som er på denne plattformen daglig (synlighet.no). Selv om det har blitt tatt i bruke mange andre plattformer som Instagram og TikTok, er det fortsatt å se mange unge og eldre på denne plattformen.

Ved å opprette en Facebook profil, koble til Instagram og dele bilder via Facebook kan det øke trafikken en hel del.

Facebook – logg deg inn eller registrer deg
Bildet hentet fra her

YouTube

Denne kanalen har også vokst i det siste, og det har blitt utrolig populært å lage noe som kalles «Vlogg» altså en videoblogg. I Norge er det størst andel fra 18-29 år som har profil på YouTube (Ipsos). YouTube har blitt en fin måte å markedsføre sin bedrift på, og særlig influencere blir gjerne brukt for å promotere bedrifters produkter. Influencere når ut til så mange, så dette er absolutt en smart måte å markedsføre seg på.

Status YouTube i Norge
Bildet hentet fra her

TikTok

Denne kanalen er ganske ny, den kom i hvertfall ikke i vinden før de siste årene. Denne appen er i mest hovedsak rettet mot de unge, og hele 65%  av alle barn og unge i alderen 9-18 år bruker denne appen (synlighet.no). Covid-19 kjørte i gang denne trenden, og det var på dette tidspunktet TikTok fikk sitt største opprykk. På TikTok blir forbrukeren eksponert for videoer som er tilpasset deg, og disse videoene ender opp på «hovedmenyen» din, noe som også blir kalt «foryou». Her kan man markedsføre seg godt, og man har en målgruppe i denne alderen.

Apple på TikTok | Computerworld
Bildet hentet fra her

Oppsummering

Jeg mener selv at Instagram, Facebook og YouTube er de kanelene man burde bruke om man ønsker å nå ut til flest mennesker. Det hele kommer an på målgruppen så klart, men her føler jeg man når ut til de aller fleste. Om man deler regelmessig, tror jeg man vil lykkes godt med markedsføring.

-Mia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *