Var sosiale medier og plattformer med på å muliggjøre angrepet på den Amerikanske Kongressen?

Var sosiale medier og plattformer med på å muliggjøre angrepet på den Amerikanske Kongressen?

Det er ikke ukjent at Donald Trump hadde mange følgere på Twitter. Dette var nok mest sannsynlig en stor grunn til volumet av folk som møtte opp under angrepet på den Amerikanske Kongress var såpass stort.

Twitter.com

Akkurat denne tweeten ble delt av Trump noen dager før Joe Biden skulle ta over som president. Den 6.januar 2021, ble kongressen i Washington DC i USA angrepet demonstranter. Fra start av kunne det se ut som en fredelig demonstrasjon, men etter hvert ble det alt annet en fredelig. Det varta 8000 som møtte opp, herav ble 250 pågrepet, 50 skadet og 3 døde under det hele.

Så hadde sosiale medier noen påvirkning på angrepet? isåfall hvilke. Som tidligere nevnt over, hadde Donald Trump flere millioner følgere på twitter. Han var president, så det var en selvfølge at han hadde mange tilhengere som så opp til han. Han oppfordret via twitter til demonstrasjon, og utfallet ble som det ble. Twitter kontoen hans ble dermed fjernet da det strider mot reglene til Twitter. Sosiale medier har en såpass stor påvirkning på folk, at det kan skremme meg noen ganger. Hadde ikke sosiale medier fantes, hadde det aldri skjedd et angrep mot kongressen. Dette ble fremprovosert av Trump via Twitter.

Kilder:

https://twitter.com/

https://www.nrk.no/nyheter/storming-av-kongressen-1.15316109

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *